سایر کاربردهای خرنوب
از درخت خرنوب می توان برای محافظت از زمین استفاده کرد. این درختان به خشکی و نمک مقاوم هستند. برگ های سبز براق آن ها تا حدودی در برابر شعله مقاوم هستند و درختان خرنوب می توانند سد خوبی در برابر آتش باشند. از غلاف خرنوب می توان برای تغذیه حیوانات نیز استفاده کرد.
افزودن خرنوب به رژیم غذایی می تواند فواید سلامتی داشته باشد. از آنجایی که خرنوب به طور طبیعی سرشار از فیبر است و کافئین ندارد، برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مناسب است. همچنین، محتوای کم قند و چربی، خرنوب را به یک مکمل غذایی عالی یا جایگزین خوبی برای شکلات برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند تبدیل می کند. سطوح بالای ویتامین ها مانند ویتامین A و ویتامین B2 برای سلامت چشم و پوست مفید است.
افزودن خرنوب به رژیم غذایی در موارد زیر می تواند مفید باشد:
- کاهش کلسترول
- خطر بیماری قلبی را کاهش دهید
- مشکلات معده را حل کنید
- درمان اسهال
خرنوب مانند کاکائو حاوی ترکیبات پلی فنل است که آنتی اکسیدان هایی هستند که خطر بیماری قلبی را کاهش می دهند. افزودن غذاهای غنی از پلی فنل مانند خرنوب به رژیم غذایی شما ممکن است به کاهش کلسترول خون کمک کند.
شواهد محدودی وجود دارد مبنی بر اینکه مکملهای خرنوب میتوانند برخی پارامترهای مایع منی، از جمله شکل طبیعی اسپرم و سطح تستوسترون را بهبود بخشند.
خرنوب برای مشکلات گوارشی
اگر از مشکلات گوارشی رنج می برید، خرنوب ممکن است برای شما مفید باشد. تانن های موجود در خرنوب که ترکیبات غذایی موجود در گیاهان هستند، با تانن های معمول گیاهی متفاوت است.
تانن های معمولی گیاهی در آب حل می شوند و هضم را مهار می کنند، اما تانن های خرنوب نه. آنها یک اثر خشک کننده بر روی سیستم گوارشی دارند که به مبارزه با سموم و جلوگیری از رشد باکتری های مضر در روده کمک می کند.
قندهای طبیعی موجود در خرنوب نیز به افزایش غلظت مدفوع آبکی کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که عصاره دانه خرنوب می تواند یک روش موثر و بی خطر برای درمان اسهال در کودکان و بزرگسالان باشد. در چنین مواردی قبل از مصرف خرنوب با پزشک مشورت کنید.
خرنوب به عنوان یک غذای بی خطر و کم خطر در نظر گرفته می شود. سازمان غذا و داروی ایالات متحده خرنوب را برای استفاده در غذا، دارو و مواد شیمیایی تایید کرده است.
اگرچه آلرژی به خرنوب نادر است، اما مطالعه ای در اسپانیا نشان داد که افرادی که به آجیل و حبوبات گیاهی حساسیت دارند ممکن است به صمغ دانه خرنوب نیز واکنش های آلرژیک داشته باشند. این واکنش ها شامل بثورات پوستی، آسم و تب یونجه بود. اما این مطالعه همچنین گزارش داد که افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند می توانند صمغ خرنوب و دانه های پخته شده را بدون هیچ مشکل آلرژیکی بخورند.
مصرف زیاد خرنوب ممکن است به ویژه برای زنان باردار مضر باشد و باعث کاهش وزن ناخواسته، قند خون و انسولین شود.
پودر خرنوب را به تدریج وارد رژیم غذایی خود کنید. پس از مصرف در صورت مشاهده علائم عدم تحمل (خارش و بثورات پوستی)، پودر خرنوب را قبل از مصرف حرارت دهید. در صورت تداوم علائم، بهتر است از پودر خرنوب استفاده نکنید. مصرف بیش از حد آدامس دانه خرنوب می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ، درد شکم، اسهال و یبوست شود.
خرنوب یک جایگزین عالی برای شکلات است، به خصوص اگر مشکلات گوارشی یا رژیم غذایی مانند عدم تحمل گلوتن دارید. تقریبا در تمام دستور پخت ها می توانید به جای شکلات از پودر خرنوب و چیپس استفاده کنید.
میوه خرنوب حاوی فیبر غذایی و آنتی اکسیدان است. مواد شیمیایی موجود در خرنوب ممکن است اثرات کاهش وزن، کاهش قند خون و انسولین و کاهش کلسترول داشته باشد. خرنوب برای درمان اسهال نیز استفاده می شود.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده خرنوب را برای مصرف و همچنین یک افزودنی در غذا، دارو و لوازم آرایشی تایید کرده است. می توانید خرنوب را به صورت صمغ، پودر یا چیپس خریداری کنید. خرنوب به صورت مکمل به شکل قرص نیز موجود است. اگرچه به ندرت اتفاق می افتد، اما ممکن است به خرنوب حساسیت داشته باشید.