با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ماه محرم و صفر در کشور و اهمیت سلامت عزاداران، تمرکز وزارت بهداشت و نیروهای بهداشتی این وزارتخانه بر سلامت آب و مواد غذایی به منظور پیشگیری از بیماری های مختلف به ویژه بیماری های عفونی روده در حال افزایش است.
به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام وزارت بهداشت، علاوه بر تشدید نظارتهای بهداشتی، به متولیان مراسم عزاداری که در این ماه غذا و نذری میدهند، توصیه میشود برای سلامتی عزاداران نیز اصولی را رعایت کنند. هیچ مشکلی برای این عزیزان پیش نمی آید.
توصیه می شود پخت و پز در مکان هایی با شرایط بهداشتی مناسب انجام شود، البته لازم است کلیه دست اندرکاران توزیع آب و مواد غذایی دارای کارت بهداشت و رعایت بهداشت فردی در هنگام توزیع آب و غذا باشند. از طرفی مواد اولیه مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و بسته بندی مواد غذایی با تایید وزارت بهداشت باشد.
استفاده از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کل کشور از دیگر توصیه های متولیان امر است. همچنین در مقابل هیئت ها ذبح و قربانی انجام نشود.
توصیه قوی دیگر استفاده از نمک های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا است. روغن های خوراکی دارای مجوز سازمان غذا و دارو با ترانس کم باید در تهیه غذا استفاده شود.
توصیه دیگر استفاده از ظرف مناسب برای پخت و پز است و از طرفی از نگهداری غذای پخته در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت خودداری کنید. در صورت نیاز به نگهداری بیش از دو ساعت، غذا باید در دمای کمتر از 4 درجه سانتیگراد یا بالای 63 درجه سانتیگراد (روی شمع گاز) نگهداری شود تا دمای غذا به زیر 63 درجه نرسد. .
غذای نذری نباید بیش از دو ساعت قبل از مصرف بسته بندی شود. در همین راستا برخی از هیئت ها و نذری دهندگان چند ساعت قبل از مصرف عزاداران غذا را بسته بندی می کنند که این امر سلامتی عزاداران را به خطر می اندازد. بهتر است از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در کنار یکدیگر در یخچال خودداری شود.
در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع غذای گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده شود و نوشیدنی های گرم و غذاهای پخته در ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین پلی استایرن توزیع نشود. ظروف مانند ظروف پلاستیکی شفاف و نازک باید اجتناب شود.
در زمینه بهداشت محیط نیز نصب سیستم لوله کشی مایع توالت و یا نصب محل مایع توالت با رعایت نظافت، شستشو و ضدعفونی مستمر سرویس های بهداشتی توصیه می شود. از طرفی زباله های تولید شده باید به صورت بهداشتی جمع آوری، حمل و دفع شوند. در مجاورت ایستگاه های صلواتی باید یک سطل یا کیسه برای جمع آوری منظم ظروف و لیوان های یکبار مصرف مستعمل وجود داشته باشد. همچنین با نصب تابلوها یا اطلاعیه های منع استعمال دخانیات از مصرف مواد دخانی در مناطق سرپوشیده خودداری کنید.
آب آشامیدنی نیز باید سالم باشد و از توزیع آب، شربت یا شیر بدون بسته بندی در بین دسته های عزاداری یا در مراسم ها جدا خودداری شود.
انتهای پیام